"Pulled" kongeøsterssopp burger med srirachavegenaise

“Pulled” kongeøsterssopp
 
Ingredienser:
8 kongeøsterssopp
2 ss olje
1 ts paprikapulver eller røkt paprikapulver
Salt
Pepper
1 dl bbq saus
 
Steg for steg:
  1. Bruk en gaffel og dra langs fiberene på stilken av soppen slik soppen blir fliset opp
  2. Ha over i en ildfast form og gni inn 1 ss olje og krydder
  3. Stek i ovn på 180grader 20 - 30 min til soppen har blitt mør og stekt
  4. Ha over i en varm stekepanne og tilsett bbq saus
 
Srirachamayo:
 
Ingredienser: 
1 dl vegenaise eller majones
2 ss Sriracha
  1. Bland sammen ingrediensene i liten bolle
 
Hurtigsylta agurk og rødløk
 
Ingredienser: 
1 rødløk
1/2 agurk
Klype salt
1 ts brunt sukker
Saften av 1 lime
  1. Finsnitt rødløk og agurk og tilsett salt, limesaft og brunt sukker
  2. La hvile i et kjøleskap i min.15-30 minutter
Fremgangsmåte burger
  1. Stek sliderbrød eller...
Continue Reading...

Makaroni med cashewostesaus og erter - Mac & Peace

 
Tid: 15-20 minutter.
Porsjoner: Gir 5-6 dl ferdig saus.
 
Ingredienser:
1/2 blomkål
2 dl cashewnøtter (60 gram)
1 laurbærblad
4–5 fedd hvitløk
2 ss næringsgjær
1 ss lys miso paste
1 ts røkt paprikapulver
2 ss sitronsaft
2 dl plantemelk (brukes til å justere tykkelsen)
 
500 gram kokt makaroni
2 dl grønne erter
1 dl panko
 
Steg for steg:
  1. Legg blomkål, cashewnøtter, hvitløk og laurbærblad i en liten kasserolle og dekk ingrediensene med vann.
  2. Kok opp og la det småkoke i ti minutter.
  3. Kok makaroni etter anvisning på pakken
  4. Sjekk om blomkålen er gjennomkokt.
  5. Sil av ingrediensene og ta vare på litt av kokevannet.
  6. Legg alle ingrediensene i en blender. Du kan også bruke stavmikser.
  7. Tilsett krydder og 1 dl av kokevannet, slik at det blir en tykk masse.
  8. Bruk plantemelken til å justere tykkelsen på sausen.  
  9. ...
Continue Reading...

Quinoa og søtpotet nuggets med syrlig råkostsalat og remulade

200 g quinoa

150-200 g søtpotet

1 stk egg

½  dl hvetemel

1 ts karri

2 stk gulrot

1 stk eple

1 appelsin

½ pk persille

Salt

Pepper

Remulade

 

  1. Varm opp ovnene til 220 grader.
  2. Skyll quinoa godt under kladt vann og kok som anvist på pakken til de er møre.
  3. Skrell og riv søtpoteten, og bland i en bolle med. Quinoa, egg, hvetemel, ½ pk persille finhakket, karri, litt pepper og litt salt og miks dette godt sammen.
  4. Varm opp en stekepanne med olje og form små kaker med en skje, og stek nuggetenes til de er gyllenbrune på bege sider.
  5. Stek de ferdig i ovenen i ca 6-8 minutter.
  6. Råkostsalat, skrell og riv gulroten på et rivjern, kutt reddiken i båter, eple og nepe i terninger, skvis over saften fra 1 appelsin, litt oliven olje og salt.
  7. server med remulade til

Oppskrift fra Adam Bjerck fra Programmet VEGGIS på matkanalen

Se programmet på www.matkanalen.tv/veggis

Continue Reading...

Pannestekt Middelhavspizza

 
 
Tid: 15 minutter (dersom deig og saus er ferdiglagd)
Porsjoner: 2
 
Ingredienser:
½ porsjon pizzadeig
1 dl cashewostesaus eller 100 gram plantebasert ost
1,5 dl ferdig tomatsaus
1 dl grovhakket fersk spinat
½ paprika (5-6 skiver)
½ aubergine (5-6 skiver, ca. 0,5 cm tykke)
squash (5-6 tynne skiver)
8-10 kalamataoliven
1 fedd hvitløk
Olivenolje
Havsalt
Steg for steg:
  1. Sett stekeovnen på 250 grader.
  2. Skjær aubergine, squash og paprika i tynne skiver og legg utover et bakebrett.
  3. Pensle med litt olje og dryss havsalt over.
  4. Sett midt i ovnen og bak de i 7-10 min.
  5. Kjevle ut pizzadeigen forsiktig. Bruk gjerne hendene til strekke den utover. Hvis den blir for vanskelig å jobbe med, la den hvile i noen minutter før du fortsetter.
  6. Bruk en støpejernpanne eller stekepanne som tåler stekeovn.
  7. Smør den med litt olivenolje.
  8. Ha i halv porsjon av pizzadeigoppskrift og spre den utover i stekepannen.
  9. ...
Continue Reading...

Linsebolognese med pasta og frisk salat

Uncategorized Oct 18, 2018

 

Dette trenger du:

125 g tørre linser

150 g sellerirot

100 g gulrot

1 stk gul løk

1 stk hvitløk

1ts oregano

½ ts basilikum

1/3 ts timian

200 g pasta

1 flaska knuste tomater (ca 400 g)

1 STK hjertesalat

100 G cherrytomater

Oliven olje

Salt

pepper

 

  1. Sett på to 4 liters kjeler med vann til koking,
  2. Skrell og riv sellerirot, gulrot og løk på et rivjern
  3. Kok linser i 8 minutter og sil av vannet
  4. Finhakk hvitløk og stek sammen med grønnsakene og urtene til grønnsakene har falt godt sammen.
  5. Ha linser sammen med grønnsakene og 1 flaske knuste tomater og la dette koke i ca 12 minutter og smak til med salt og pepper.
  6. Kok 1 pk pasta som anvist på pakken,
  7. Del hjertesalaten i grove biter og server i en skål sammen med tomaten, litt oliven olje, salt og pepper.



Continue Reading...

Misoglazed aubergine med vårløk, cashewnøtter og japansk edamamesalat

Japansk edamame salat

Ingredienser:

75 gram edamamebønner
100 gram gulrot, julienne
100 gram finsnittet hodekål
100 gram Rødkål
1 ss sesamfrø
1 ss sesamolje
1 ts chili flakes
1 ss hakket syltet ingefær (kan sløyfes)
Salt
 

Slik gjør du: 

1. Bland alle ingrediensene

Tips: du kan også servere med kokte risnudler blandet i salaten

 

Misobakt aubergine

Ingredienser:

2 stk aubergine
2-3 stilker vårløk
1 dl Cashewnøtter
1 chili, finkuttet

Marinade

1,5 dl sake eller mirin
2 ss lys misopaste
1 ts gurkemeie
1 ts lønnesirup eller agave

Slik gjør du:

  1. Behold stilken og del auberginene i to på langs. Skjær ruter på kjøttsiden. Pensle med marinaden, pensle auberginen til den er mettet, dvs. ikke suger til seg mer marinade.

  2. Stek dem i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til de er møre.

  3. Pynt med finsnittet vårløk, knuste cashewnøtter...

Continue Reading...

Aromatisk ramen med sobanuddler og crunchy grønnsaker

Du trenger:

2 stk egg

300 g shiitakesopp

1 stk gul løk

½  rød chili

1 bit ingefær

1/2 stk kinesisk hvitløk

2 stk sitrongress

1 stk Pac shoy

50 g Bønnespirer

1 pk sobanudler

1 stk Vårløk

1 stk gulrot

1 ark Nori ark

20 g Koriander

7 dl vann

½ dl Soyasaus

Shiraza

 

      1. Sett på en kjele med vann til nudlene, kok eggene  i en egen kjele i ca 9 minutter, kjøl de end i kaldt vann, skrell de og sett til side.
      2. Riv shitake i mindre biter, skrell og finhakk ingefær, løk, hvitløk og ½ chili, og knus sitrongresset med baksiden av kniven
      3. Varm opp en kjele med litt olje, stek soppen til den har fått litt gyllenbrun farge, ha på chili, ingefær, hvitløk, løk, kefir lime blad  og sitongress og stek dette i et lite minutt, ha på vann og soyasaus og la det små koke i ca 20 minutter.
      4. Mens den koker kan du, skrelle gulrøttene og...
Continue Reading...

Pizza blanca med gresskar, blåmuggost og grønn chilli salsa & salsa

Dette trenger du:

350 g pizza-deig

200-300 g gresskar

½  boks cream fraiche

1 hvitløksfedd

100 g blåmuggost

4 stk brokkolini (evt 6 buketter vanlig brokkoli)

½  stk gønn chili

1 stk vårløk

10 g korainder

½  lime

Oliven olje

Salt

Pepper

 

    1. Varm oven til 240 grader
    2. Skrell og kutt gresskar og nepe i tynneskiver, helst med en mandolin.
    3. Kutt brokkolien i små buketter, bland sammen cream fraiche med ½ kinesisk hvitløk finhakket og litt pepper.
    4. Form eller kjevle ut deigleivene til tynne pizza, gjerne rette på bakepapirert, slik det er letter å få de i ovnen.
    5. Fordel cream fraiche blandingen på de to pizzabunnene, ha på gresskar fordel så blåmuggosten og brokkolien, og stek i ovnen i ca 12-14 minutter nederst i ovenen.
    6. Mens pizzaen steker kan du lage den grønne chilisalsaen, finhakk, grønn chili, koriander og vårløk bland dette...
Continue Reading...
Close

Få e-post når nettkurset er klart

Vi gir deg beskjed straks du kan delta på nettkurset. Fyll inn e-post og vi gir deg 10 % rabatt.