Aromatisk ramen med sobanuddler og crunchy grønnsaker

Du trenger:

2 stk egg

300 g shiitakesopp

1 stk gul løk

½  rød chili

1 bit ingefær

1/2 stk kinesisk hvitløk

2 stk sitrongress

1 stk Pac shoy

50 g Bønnespirer

1 pk sobanudler

1 stk Vårløk

1 stk gulrot

1 ark Nori ark

20 g Koriander

7 dl vann

½ dl Soyasaus

Shiraza

 

      1. Sett på en kjele med vann til nudlene, kok eggene  i en egen kjele i ca 9 minutter, kjøl de end i kaldt vann, skrell de og sett til side.
      2. Riv shitake i mindre biter, skrell og finhakk ingefær, løk, hvitløk og ½ chili, og knus sitrongresset med baksiden av kniven
      3. Varm opp en kjele med litt olje, stek soppen til den har fått litt gyllenbrun farge, ha på chili, ingefær, hvitløk, løk, kefir lime blad  og sitongress og stek dette i et lite minutt, ha på vann og soyasaus og la det små koke i ca 20 minutter.
      4. Mens den koker kan du, skrelle gulrøttene og kutt først i tynne skiver også i tynne staver, kutt pac shoyen i skiver,  finhakke vårløken, og kutte den andre halve chilien i skiver,
      5. Når bulongen er klar siler du den, plukk gjerne ut av shitaken , den kan brukes som topping.
      6. Kok sobanudlene som anvist på pakken
      7. Server buljongen og nudlene med gulrot, skivet chili og vårløk, bønnespirer, en bit noriark, pac shoy kokt egg og evt litt shriraza om du vill ha mer spice.

Oppskrift fra Adam Bjerck fra Programmet VEGGIS på matkanalen

Close

Få e-post når nettkurset er klart

Vi gir deg beskjed straks du kan delta på nettkurset. Fyll inn e-post og vi gir deg 10 % rabatt.