Pannestekt Middelhavspizza

 
 
Tid: 15 minutter (dersom deig og saus er ferdiglagd)
Porsjoner: 2
 
Ingredienser:
½ porsjon pizzadeig
1 dl cashewostesaus eller 100 gram plantebasert ost
1,5 dl ferdig tomatsaus
1 dl grovhakket fersk spinat
½ paprika (5-6 skiver)
½ aubergine (5-6 skiver, ca. 0,5 cm tykke)
⅓ squash (5-6 tynne skiver)
8-10 kalamataoliven
1 fedd hvitløk
Olivenolje
Havsalt
Steg for steg:
  1. Sett stekeovnen på 250 grader.
  2. Skjær aubergine, squash og paprika i tynne skiver og legg utover et bakebrett.
  3. Pensle med litt olje og dryss havsalt over.
  4. Sett midt i ovnen og bak de i 7-10 min.
  5. Kjevle ut pizzadeigen forsiktig. Bruk gjerne hendene til strekke den utover. Hvis den blir for vanskelig å jobbe med, la den hvile i noen minutter før du fortsetter.
  6. Bruk en støpejernpanne eller stekepanne som tåler stekeovn.
  7. Smør den med litt olivenolje.
  8. Ha i halv porsjon av pizzadeigoppskrift og spre den utover i stekepannen.
  9. Lag en god skorpe oppover kanten av stekepanna.
  10. Smør pizzasaus utover deigen.
  11. Legg spinat utover.
  12. Spre cashewostesaus over spinaten med spiseskje.
  13. Legg hvitløk og resten av grønnsakene på toppen.
  14. Stekes i ovn på 250 grader i ca.15 minutter.
 
Pyntes med fersk basilikum og havsalt.
Close

Få e-post når nettkurset er klart

Vi gir deg beskjed straks du kan delta på nettkurset. Fyll inn e-post og vi gir deg 10 % rabatt.