Misoglazed aubergine med vårløk, cashewnøtter og japansk edamamesalat

Japansk edamame salat

Ingredienser:

75 gram edamamebønner
100 gram gulrot, julienne
100 gram finsnittet hodekål
100 gram Rødkål
1 ss sesamfrø
1 ss sesamolje
1 ts chili flakes
1 ss hakket syltet ingefær (kan sløyfes)
Salt
 

Slik gjør du: 

1. Bland alle ingrediensene

Tips: du kan også servere med kokte risnudler blandet i salaten

 

Misobakt aubergine

Ingredienser:

2 stk aubergine
2-3 stilker vårløk
1 dl Cashewnøtter
1 chili, finkuttet

Marinade

1,5 dl sake eller mirin
2 ss lys misopaste
1 ts gurkemeie
1 ts lønnesirup eller agave

Slik gjør du:

  1. Behold stilken og del auberginene i to på langs. Skjær ruter på kjøttsiden. Pensle med marinaden, pensle auberginen til den er mettet, dvs. ikke suger til seg mer marinade.

  2. Stek dem i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, til de er møre.

  3. Pynt med finsnittet vårløk, knuste cashewnøtter og chili.

Se programmet på www.matkanalen.tv/veggis

Close

Få e-post når nettkurset er klart

Vi gir deg beskjed straks du kan delta på nettkurset. Fyll inn e-post og vi gir deg 10 % rabatt.