Pizza blanca med gresskar, blåmuggost og grønn chilli salsa & salsa

Dette trenger du:

350 g pizza-deig

200-300 g gresskar

½  boks cream fraiche

1 hvitløksfedd

100 g blåmuggost

4 stk brokkolini (evt 6 buketter vanlig brokkoli)

½  stk gønn chili

1 stk vårløk

10 g korainder

½  lime

Oliven olje

Salt

Pepper

 

    1. Varm oven til 240 grader
    2. Skrell og kutt gresskar og nepe i tynneskiver, helst med en mandolin.
    3. Kutt brokkolien i små buketter, bland sammen cream fraiche med ½ kinesisk hvitløk finhakket og litt pepper.
    4. Form eller kjevle ut deigleivene til tynne pizza, gjerne rette på bakepapirert, slik det er letter å få de i ovnen.
    5. Fordel cream fraiche blandingen på de to pizzabunnene, ha på gresskar fordel så blåmuggosten og brokkolien, og stek i ovnen i ca 12-14 minutter nederst i ovenen.
    6. Mens pizzaen steker kan du lage den grønne chilisalsaen, finhakk, grønn chili, koriander og vårløk bland dette godt sammen i en skål med saften fra 1 lime og litt salt
    7. Når pizzaen er ferdig, fordel salsaen over og server.

Oppskrift av Adam Bjerck fra VEGGIS på Matkanalen

Close

Få e-post når nettkurset er klart

Vi gir deg beskjed straks du kan delta på nettkurset. Fyll inn e-post og vi gir deg 10 % rabatt.