"Pulled" kongeøsterssopp burger med srirachavegenaise

“Pulled” kongeøsterssopp
 
Ingredienser:
8 kongeøsterssopp
2 ss olje
1 ts paprikapulver eller røkt paprikapulver
Salt
Pepper
1 dl bbq saus
 
Steg for steg:
  1. Bruk en gaffel og dra langs fiberene på stilken av soppen slik soppen blir fliset opp
  2. Ha over i en ildfast form og gni inn 1 ss olje og krydder
  3. Stek i ovn på 180grader 20 - 30 min til soppen har blitt mør og stekt
  4. Ha over i en varm stekepanne og tilsett bbq saus
 
Srirachamayo:
 
Ingredienser: 
1 dl vegenaise eller majones
2 ss Sriracha
  1. Bland sammen ingrediensene i liten bolle
 
Hurtigsylta agurk og rødløk
 
Ingredienser: 
1 rødløk
1/2 agurk
Klype salt
1 ts brunt sukker
Saften av 1 lime
  1. Finsnitt rødløk og agurk og tilsett salt, limesaft og brunt sukker
  2. La hvile i et kjøleskap i min.15-30 minutter
Fremgangsmåte burger
  1. Stek sliderbrød eller hamburgerbrød i en varm stekepanne til de får litt farge og blir sprø
  2. Smør srirachamayo på underdel og topplokk. Legg 1 blad hjertesalat på underdelen og topp med kongeøsterssopp, deretter syltet agurk og rødløk og tilslutt legg på topplokket.
Close

Få e-post når nettkurset er klart

Vi gir deg beskjed straks du kan delta på nettkurset. Fyll inn e-post og vi gir deg 10 % rabatt.